Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Thermometers

  Merken

  Prijs

  -
  4 Producten
  Braun Thermoscan 7 IRT6520 met age precision
  € 63,03 Excl. btw
  € 76,27 Incl. btw
  Genius 3 infrarood thermometer
  € 401,11 Excl. btw
  € 485,34 Incl. btw
  OMRON Flex Temp Smart

  OMRON Flex Temp Smart

  Digitale thermometer met een flexibele tip.
  € 8,02 Excl. btw
  € 9,71 Incl. btw
  Welch Allyn Braun Pro 6000 thermometer
  € 193,68 Excl. btw
  € 234,35 Incl. btw

  Thermometers kopen

  In het assortiment van Huisartswinkel.nl zijn verschillende soorten thermometers en thermometerdopjes te koop van merken als Genius en Welch Allyn.

  Gebruik thermometers

  Bij Huisartswinkel.nl is er keus uit een tweetal soorten thermometers, namelijk de orale/rectale of de infrarood. Om de hygiëne zo goed mogelijk te waarborgen, is het noodzakelijk om na gebruik bij de patiënt de thermometerdopjes te verwisselen. Het wordt dan ook aangeraden om gebruik te maken lensdopjes bij oorthermometers en thermometerhulzen voor de rectale/orale meters. Bekijk hier de verschillende thermometerdopjes in ons assortiment.

  Wat is de meest betrouwbare manier om iemands temperatuur op te meten?

  Het meten van de patiënt’s lichaamstemperatuur kan op een aantal manieren gedaan worden en is vaak een persoonlijke voorkeur. In de medische wereld, is het echter wel belangrijk te weten welke thermometer het meest betrouwbaar is. Om een betrouwbare diagnose te stellen, moet de thermometer zo ver mogelijk het lichaam van de patiënt betreden. Om die reden is de rectale thermometer het meest betrouwbaar, hierbij wordt de thermometer in de anus van de patiënt ingebracht. Dit biedt een volledig accurate meeting van de lichaamstemperatuur. Het nadeel hiervan, is dat het als onprettig kan worden ervaren door de patiënt.

   

  Een snellere manier om de temperatuur te meten, is met behulp van een orale thermometer. Ook hier gaat de thermometer redelijk ver het lichaam van de patiënt in. Bij deze meeting wordt de thermometer in de mond van de van de patiënt ingebracht. Wel is deze manier van meten minder betrouwbaar door de lucht in de mond die de temperatuur af kan koelen. Gemiddeld heeft deze meeting een afwijking van +/- 0,1 graad.

   

  Hoewel het trommelvlies dezelfde temperatuur heeft als het lichaam, is de meting met een oor thermometer de minst betrouwbare meting van de drie. Dit komt omdat de infrarood thermometer precies op het trommelvlies gericht moet worden, zodat het doormiddel van infrarood de juiste meting kan doen. Het oor moet hiervoor in de juiste positie staan en vrij van oorsmeer. Ondanks een juiste gebruikswijze kan de oor thermometer een afwijking van 0,1 tot 0,2 graad hebben.

   


  Anderen bekeken ook

   

   

   

    Meer dan een webshop voor de huisarts/assistent

   

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »