Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Prijs

  -
  1 Product
  Nonin Onyx Vantage 9590 zwart

  Nonin Onyx Vantage 9590 zwart

  Meet het zuurstofgehalte in het bloed en de hart...
  € 183,37 Excl. btw
  € 221,87 Incl. btw

  Saturatiemeters kopen

  In het assortiment van Huisartswinkel.nl zijn verschillende soorten saturatiemeters (SpO2 meters) te vinden, zoals de Nonin Onyx Vantage. Huisartswinkel.nl heeft voor ieder budget wel een passende saturatiemeter te koop.

  Gebruik saturatiemeters

  Saturatiemeters zijn makkelijk in gebruik. Ze zijn namelijk zeer compact en snel, waardoor het eenvoudig is om het huidige zuurstofgehalte in het bloed kunt meten. De knijper is eenvoudig om de vinger te plaatsen. Naast het meten van het zuurstofgehalte in het bloed, meet een saturatiemeter ook de hartslag.

  Meten zuurstofgehalte

  Voor het meten van het zuurstofgehalte, plaatst u de knijper over de vinger en laat u uw hand rusten op tafel. Saturatie wordt uitgedrukt in een SpO2 percentage, dit geeft aan hoeveel procent van de hemoglobine in de rodebloedcellen zuurstof aan zich bindt. Is er (in rust) sprake van een saturatievan van 95% of hoger, dan is er voldoende zuurstof in het bloed. Is de waarde 90% of lager, dan is er sprake van een tekort. Voor een volledige uitleg over de saturatie meter bekijk dan het volgende filmpje.

   

   

  Een betrouwbare saturatiemeter

  Voor een betrouwbare meting van het zuurstofgehalte in het bloed, is het van belang om uw handen van te voren goed te desinfecteren. Op deze manier blijft de saturatiemeter schoon en is de meeting het meest betrouwbar. Ontsmetten van de saturatiemeter met ontsmettingsalcohol kan de meter beschadigen. Daarom wordt het aangeraden om vooraf de vinger te ontsmetten, in plaats van achteraf de saturatiemeter. Vindt hier onze desinfectie middelen.

   

  Daarnaast is het verstandig om uw saturatiemeter ieder jaar te laten controleren en te ijken, hierdoor bent u verzekerd van een betrouwbaar resultaat.

   


  Anderen bekeken ook

   

   

   

    Meer dan een webshop voor de huisarts/assistent

   

  This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Manage cookies