Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Team Blessurehoek - Maandag 7 Januari 2021

  4 tips om je goede voornemens vol te houden!

  Tip 1: Start met kleine, realistische doelstellingen

  De grootste reden waarom mensen hun fitnessdoelen niet behalen is omdat ze onrealistische doelen gaan stellen. Doelen zoals 15 kilo afvallen en een sixpack krijgen in januari zijn mooie doelen, maar helaas zijn ze niet zo realistisch. Wanneer je een onrealistische doel niet haalt ga je jezelf afvragen waarom je er nog aan werkt. Hierdoor ga je het op een gegeven moment helemaal opgeven.

  Door kleinere doelen te stellen zoals drie keer per week sporten en 4 kilo afvallen in januari, kun je meerdere doelen stellen en behalen. Deze doelen leveren ook daadwerkelijk resultaat, waardoor je veel motivatie krijgt om door te gaan.

   

  Tip 2: Hou het leuk!

  Fitter worden heeft veel voordelen en kan heel leuk zijn. Om te voorkomen dat het saai wordt, is het aangeraden om te variëren in je workouts, je kan hierbij denken aan yoga, touwtjespringen of hoelahoepen. Wanneer de lockdown over is kan je ook andere activiteiten uitproberen zoals wand-klimmen, zwemmen en kickboksen. Door te variëren hou je het leuk en kun je nieuwe activiteiten uitproberen. Zo behaal je je fitnessdoelen en wordt bewegen leuk.

   

  Tip 3: Beloon jezelf

  Hard werk moet beloond worden! Als je je aan je goede voornemens houdt mag je hier trots op zijn, zeker wanneer het grootste deel van de mensen snel afhaakt. En dit mag beloond worden. Een welverdiend biertje in het weekend of de snack waar je de hele week op oogt zal je progressie niet direct aantasten, dus geniet daar zeker van want je hebt het verdient. Let wel op dat je je beloning klein houdt en weersta verleidingen. Wanneer je de beloning klein houdt, laat je jezelf zien dat je je goed kan beheersen en wordt het makkelijker om je goede voornemens en fitnessdoelen te behalen.

   

  Tip 4: Doe het samen

  Alleen omdat je je eigen fitness voornemens hebt, betekent dit niet dat je dit alleen moet doen. De kans is groot dat iemand in je directe omgeving ook goede fitness voornemens heeft. Door elkaar te helpen wordt de kans groter dat je je doelen bereikt. Een aantal manieren waarop je elkaar kunt helpen zijn door bijvoorbeeld elkaar te vertellen wat je per dag eet of met elkaar struikelblokken te delen. Natuurlijk is samen trainen ook een handige manier om elkaar te helpen, dit wordt ook aangeraden, maar let wel op dat je dit op een veilige manier doet door bijvoorbeeld te video bellen. Je kunt de vorige tips hier ook in verwerken. Stel gezamenlijk een doel zoals twee keer samen sporten per week, ga samen activiteiten uitvoeren of beloon jullie harde werk door een etentje wanneer dat weer mogelijk is.

   

  Maak van de goede voornemens gewoontes

  Met behulp van deze tips wordt het makkelijker om jouw fitnessdoelen te bereiken en je voornemens om te zetten naar gewoontes. Bij Blessurehoek staan wij klaar met informatieve blogs en hebben we een uitgebreid assortiment fitness materiaal die je kunnen helpen je doelstellingen te bereiken.

  We wensen je veel succes en een gezond en sportief nieuwjaar!

   

  Bekijk het fitness assortiment hier 

  Bekijk andere blogs hier

  Tips en meer over blessurebehandeling

  Recente artikelen

  This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Manage cookies