Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Team Blessurehoek - Donderdag 28 April 2021

    Roche Corona Zelftest verkrijgbaar bij Blessurehoek.nl

    Mensen kunnen besmet zijn met het virus terwijl ze geen klachten hebben. Hierdoor is het belangrijk om je regelmatig te testen. De zelftesten van Roche hebben eind maart 2021 goedkeuring gekregen van de overheid. Deze Corona zelftest van Roche wordt aangeboden bij Blessurehoek.nl, in deze blog lees je alles over deze test. Hoe deze afgenomen moet worden en wat je moet doen bij de uitslag.

    De Roche corona zelftest die wordt aangeboden door Blessurehoek.nl

    De zelftest die verkrijgbaar is bij Blessurehoek is: de Roche SD Biosensor SARS-Cov-2 Rapid Antigen Nasal Test. Dit is een zeer betrouwbare corona zelftest. De test wordt afgenomen door een monsterafname in het voorste gedeelte van de neus (dus niet de diepe afname in het neus-keelholtegebied net als bij veel andere testen). Na 15 minuten heb je al het resultaat van de Roche corona zelftest. Door middel van het identificeren van de huidige infectie wordt de aanwezigheid van het virus aangegeven bij de Roche corona zelftest. De zelftest van Roche voldoet aan de CE-markering.

    Specificaties Roche Sars-Cov-2 Rapid Antigen Nasal Test

    • Voor de kwalitatieve opsporing van nucleocapsid (N)-antigen in het voorste gedeelte van de neus
    • Flexibel en plaats onafhankelijk gebruik, geen laboratorium of extra materialen nodig
    • Eenvoudige bediening met ondiepe neustest
    • Geen vervelende diepe test in de neus-/keelholte nodig
    • Specificiteit: 98,6%
    • Gevoeligheid: 90,6
    • Testresultaat na 15 minuten beschikbaar
    • Opslag 2 tot 30°C
    • CE-markering (gevalideerde testresultaten)

    Wanneer kun je een zelftest doen?

    De zelftest is bedoeld als extra middel om de veiligheid te vergroten. Het kan op elk moment worden afgenomen om met meer zekerheid voor veiligheid op pad te kunnen gaan. Wanneer je klachten hebt, met iemand in contact bent geweest die besmet is of terug komt uit een risicogebied moet je je alsnog laten testen bij de GGD. Bij de GGD is de uitslag van de test betrouwbaarder doordat deze afgenomen wordt door een professional een de testmethodes gevoeliger zijn.

    Wat moet je doen bij de uitslag van de test?

    Positieve uitslag
    Bij een positieve uitslag van de zelftest heb je hoogstwaarschijnlijk corona. Bij een positieve uitslag moet je de regels opvolgen die gelden wanneer je besmet bent met het virus. Wanneer de test positief is, moet je jezelf ook nog laten testen bij de GGD. Dit is noodzakelijk omdat de test van de GGD betrouwbaarder is en hierdoor is de kans er dat de positieve uitslag vals alarm is. Wanneer de test bij de GGD negatief is mag je uit quarantaine.

    Negatieve uitslag
    Bij een negatieve uitslag heb je hoogstwaarschijnlijk geen corona. De zelftest is niet 100% betrouwbaar en hierdoor moet je jezelf dus nog steeds aan de basisregels houden. De zelftest is niet bedoeld om je niet meer aan de regels te hoeven houden na een negatieve uitslag.

    Hoe moet je de zelftest afnemen?

    Hieronder is stap voor stap te lezen hoe je de zelftest op een correcte manier afneemt.

    Afname van de zelftest

    1. Doe de steriele swab in het neusgat waarin de meeste afscheiding zit. Steek de swab vervolgens 2 centimeter diep in de richting van de keel, dus parallel aan het gehemelte (niet omhoog). Dit doe je totdat je weerstand voelt en oefen verder geen druk uit bij de neusschelpen. Draai het wattenstaafje vervolgens gedurende 15 seconden ongeveer 4 keer tegen de neuswand. Vervolgens kun je de swab verwijderen uit het neusgat.

     

    2. Vervolgens doe je dezelfde swab in het andere neusgat en doe je precies hetzelfde. Let op: het monster moet uit beide neusgaten worden afgenomen met dezelfde swab anders is de test niet betrouwbaar.

     

    Monster voorbereiden

    3. Nu moet u de swab in een extractiebufferbuis plaatsen. Terwijl je in het bufferbuisje knijpt, beweeg je de swab meer dan 10 keer heen en weer.

     

    4. Dan moet je de swab verwijderen uit het bufferbuisje. Dit doe je terwijl je in de zijkanten knijpt om de vloeistof uit de swab los te halen. Let op: als je niet in het buisje knijpt, kan dit leiden tot een onbetrouwbaar resultaat omdat er teveel van de buffer in de swab zit.

     

    5. Druk nu de tuitdop van de extractiebufferbuis stevig op de bufferbuis.

     

    Een test uitvoeren

    6. Bij het uitvoeren van de test moet het testapparaat recht op een oppervlakte liggen. Nu moet je 4 druppels uit het bufferbuisje onder een hoek van 90 graden in het monsterputje van het testapparaat druppelen.

     

    7. Na 15-30 minuten kun je de testuitslag aflezen. Let op: lees de testresultaten na 30 minuten niet meer af vanwege het risico op onjuiste resultaten.

     

    Roche zelftest

    In bovenstaande afbeelding is te zien hoe je de testuitslag moet aflezen. De bovenste lijn is dus de controlelijn, voor een geldige uitslag moet er altijd een streepje staan bij de C. Bij een negatieve uitslag komt er geen streepje bij de T. Bij een positieve uitslag komt er wel een streepje bij de T.

     

    Tips en meer over blessurebehandeling

    Recente artikelen

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »