Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Team Blessurehoek - Vrijdag 29 April 2021

  Hoe CureTape een hulpmiddel kan zijn bij hooikoorts

  CureTape kan een hulpmiddel zijn bij hooikoorts terwijl het geen medicinale toevoegingen bevat. Toch blijkt dat 84% een verlichting ervaart door middel van Medical Taping bij klachten van hooikoorts.

  Hoe kan het dat medical taping verlichtend werkt bij hooikoorts?

  Het bevat dus geen medicinale toevoegingen en toch helpt het bij hooikoorts. Hoe is dit dan mogelijk? Het blijkt zo goed te helpen doordat de CureTape een kalmerende werking heeft op het allergisch reactiemechanisme en het bindweefsel.

  De werking hiervan is als volgt:

  Het uitgangspunt van medical taping is dat er invloed kan worden uitgeoefend op de ontvangers die boodschappen doorgeven aan het ruggenmerg. Door middel van een externe huidprikkeling via de CureTape kan deze invloed worden uitgeoefend. Deze externe huidprikkeling gebeurt dan op de bijbehorende weefselstructuren. De CureTape die direct wordt aangebracht op de huid stimuleert de huidsensoren. Deze huidsensoren prikkelen weer het zenuwstelsel. 

  Hoe vaak moet je tapen om de klachten te laten afnemen?

  Bij 1 keer tapen is er al een positief effect merkbaar en nemen de klachten af. Wanneer je na 1 week voor de 2e keer gaat tapen zullen de klachten nog sterker afnemen. Bij het tapen voor de 3e keer kan het zijn dat de klachten nog steeds afnemen, alleen is het effect hiervan minder groot. Er wordt aangeraden om de tape minimaal 5 dagen te laten zitten. Wanneer je dan nog steeds klachten hebt, wordt er aangeraden om voor de 2e keer te tapen.

  De voorbereiding bij het tapen

  Het is belangrijk dat de huid schoon en vetvrij is wanneer de CureTape wordt aangebracht. Zo mogen  er bijvoorbeeld een oliehoudende doucheproducten gebruikt worden voor het aanbrengen van de CureTape. Voor volwassenen wordt aangeraden om de 5cm brede rol van CureTape te gebruiken en voor kinderen de 2,5cm brede rol.

  Hoe werkt tapen tegen hooikoorts?

  Hooikoorts tape bevat geen medicinale toevoegingen waardoor het eventuele medicijngebruik kan worden verminderd of stopgezet. De elastische tape voor hooikoorts methode heeft een positief effect omdat via een externe huidprikkeling, een reflectoire invloed kan worden uitgeoefend op de bindweefselstructuren van het ruggenmerg. De medical tape voor hooikoorts die direct op de huid van de borst en rug wordt aangebracht, stimuleert huidsensoren, die op hun beurt het zenuwstelsel in het lichaam prikkelen.

  Is er onderzoek gedaan naar hooikoorts tapen?

  Er zijn door verschillende fysiotherapeuten een aantal pilot studies gedaan bij 286 patiënten. De resultaten van deze pilot studies naar tapen bij hooikoorts zijn als volgt:

  - 84% van de patiënten merkten een sterke afname van de klachten door medical taping

  - Na het gebruik van medical taping waren 8 van de 9 hooikoortsklachten bij de meeste patiënten beduidend minder

  - Na een 2e tapesesssie bij de patiënten namen de klachten nog verder af

  - De combi-tape, dat is de tape techniek op rug en borst gaf het beste resultaat

   

  CureTape classic 5cm x 5m nu verkrijgbaar voor maar 10,25

  Orliman 3-Tex Hinged kniebrace

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  CureTape classic 2,5cm 2 rollen voor 12,25

  Orliman 3-Tex Hinged kniebrace

   

   

   

   

   

   

   

   

  Tips en meer over blessurebehandeling

  Recente artikelen

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »