Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Team Blessurehoek - Maandag 7 Januari 2021

  Tips om thuis te sporten

  1 – Start met een plan

  Je maakt een valse start als je geen goed uitgedacht plan hebt. Bovendien wordt het een echte motivatie killer als je geen vooruitgang ziet. Zorg dat je trainingsschema goed bij je past en dat je die constant blijft volgen. Er zijn tientallen schema’s die je online kunt vinden, kies eentje die goed bij jou en jouw leefstijl past.

   

  2 – Gebruik YouTube video’s ter inspiratie

  De beste manier om thuis te sporten is door gebruik te maken van YouTube video’s. Zo heb je iemand die het voordoet en zie je meteen hoe je oefeningen moet uitvoeren. Er zijn duizenden YouTube-filmpjes met thuis sport oefeningen. Hieronder vind je bijvoorbeeld een training video van 20 minuten.

   

   

  3 – Maak gebruik van weerstandsbanden

  Train met een weerstandsband als je oefeningen zwaarder wil maken. Weerstandsbanden kun je perfect gebruiken bij het optrekken en bij andere pull-oefeningen. Deze trainingen kun je thuis prima opnemen. Je kunt online veel training video’s met weerstandsband vinden.

   

  Klik hier voor het assortiment weerstandsbanden van Blessurehoek.nl

   

  4 – Neem je tijd

  Mensen willen vaak te veel en te snel trainen. HIIT-oefeningen zijn super populair omdat ze effectief zijn en makkelijk thuis gedaan kunnen worden. Je kunt even snel in 20 minuten je workout binnen krijgen. Het nadeel hiervan is dat je snel te veel wilt doen en hierdoor bepaalde spieren of pezen overbelast. Zeker nu er geen trainer is die met je mee kan kijken naar je techniek en je houding. Neem daarom je tijd, let goed op wat je doet en overbelast je lichaam niet.

   

  5 – Je hebt geen dure oefenmaterialen nodig

  Veel mensen denken dat ze allerlei gewichten, dure accessoires en dure apparaten nodig hebben voor een thuis training. Hoewel het handig kan zijn om in een aantal essentiële benodigdheden te investeren, hoef dit niet per se, als je een beetje creatief bent kom je een heel eind met wat elastiek banden, een tafel en een stoel. Je kunt ook prima zelf dumbells maken met melkpakken en jerrycans die je met water of zand kunt vullen.

   

  Bij Blessurhoek.nl hebben we een uitgebreid assortiment oefenmateriaal. Wil je hier in investeren, bekijk dan hier ons assortiment.

   

  6 – Ben je opzoek naar een uitdaging? Start dan met calisthenics

  Gevorderde sporters, die opzoek zijn naar een uitdaging raden we Calisthenics aan. Dat zijn uitdagende oefeningen die je met je eigen lichaamsgewicht doet. Op YouTube kun je tientallen interessante oefeningen vinden. Kanalen die we aanraden zijn Calisthenicmovement en FitnessFAQS.

   

  7 – Maak je geen zorgen om je vooruitgang

  Als je lekker bezig was in de sport school, hoef je niet bang te zijn je vooruitgang te verliezen nu je over geschakeld bent naar thuistraining. Uit vele onderzoek blijkt dat je niet zo snel spiermassa en spierkracht verliest als je voor een tijdje overschakelt naar minder of minder intensief sporten.

   

  8 – Hou je vast aan een routine

  Consistentie is het allerbelangrijkste aspect wanneer je aan je fitheid, spiermassa en kracht werkt. Zorg er dus voor dat je in je training dezelfde training frequentie en trainingstijden aanhoudt. Dit zorgt ervoor dat je moeiteloos door kan blijven gaan, omdat je eraan gewend raakt.

   

   

  Bekijk het fitness assortiment hier

  Bekijk andere blogs hier

   

  Tips en meer over blessurebehandeling

  Recente artikelen

  This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Manage cookies