Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Team Blessurehoek - Donderdag 7 Januari 2021

  Blijf positief en gezond tijdens de lockdown

  Covid-19 heeft een grote invloed op ons dagelijks leven. De impact is groot wanneer jij, je familie of je kennissen ziek worden. Maar ook als je niet besmet bent, heeft het coronavirus een grote invloed op jouw leven. Er zijn veel dingen die we in deze tijden niet kunnen doen, maar er zijn ook genoeg dingen die wel kunnen doen. Het belangrijk dat je in deze tijd focust op wat wél kan!

   

  Gezond eten, mentaal fit blijven en voldoende bewegen zijn in deze tijd extra belangrijk. Probeer zo gezond mogelijk te leven, want dan werkt je afweersysteem het beste. Zo geef je het coronavirus minder kans op hard toe te slaan. ‘Gezond blijven’ gaat verder dan niet ziek worden. Juist in deze tijden moet je goed voor jezelf zorgen.

   

  1. Blijf in beweging

  Juist in deze tijden is het belangrijk om goed voor je lichaam te zorgen en regelmatig te bewegen. Want beweging houdt niet alleen je lichaam gezond, maar ook je hoofd. Voldoende beweging zorgt voor een betere concentratie en voor betere mentale gezondheid. Maar hoe zorg je ervoor dat je voldoende (binnen) beweegt in deze tijden? Dat doe je door jezelf uit te dagen! Je kan op allerlei manieren bewegen, denk bijvoorbeeld aan een wandeling, een thuis-workout of een online yoga-sessie. Zorg er wel altijd voor dat je voldoende afstand houdt.

   

  Klik hier om onze blog over thuis sporten te lezen.
  Klik hier voor onze fitness assortiment.

   

  2. Eet gezond en voldoende

  De hele dag thuis zijn en thuis werken kan je dagritme flink in de war gooien. Dit kan een grote invloed hebben op jouw eetpatroon. Slapen, bewegen en gezond eten dragen bij aan een optimale weerstand. Je lichaam heeft een betere afweer tegen ziekmakende bacteriën en virussen en je wordt minder snel ziek wanneer je weerstand optimaal is. Probeer bijvoorbeeld meer gezonde snacks in huis te halen om verleidingen te weerstaan, maak vitaminerijke smoothies en probeer nieuwe gezonde recepten uit.

   

  3. Blijf mentaal gezond

  Je denkt snel aan je lijf, conditie en fysiek als je aan gezondheid denk. Maar de verzorging van je geest is net zo belangrijk.  Wanneer je lekker in je vel én ook lekker in je hoofd zit, sta je positiever in het leven, functioneer je beter, heb je minder last van stress en kun je beter met problemen omgaan. We leven momenteel in een onzekere tijd door corona. Misschien maak je je zorgen over je werk en je inkomen. Of misschien maak je je zorgen over je gezondheid of de gezondheid van anderen. Dit kan leiden tot spanning en onzekerheid en stress en slapeloosheid geven. Zorg voor jezelf en zorg voor goede mentale fitheid en probeer stress te verminderen of te voorkomen.

   

  Klik hier voor onze blog over sporten tegen stress.

  4. Houd contact

  Ondanks dat we door het virus op een andere manier contact met elkaar hebben, is het erg belangrijk om een fijn netwerk om je heen te hebben, zo blijf je in deze tijden positief. Het is erg belangrijk om in contact te blijven met anderen. Hoe zorg je hier nou voor? Bel eens met oude(re) mensen en maak eens een praatje. Hoe gaat het met ze? Hebben ze hulp nodig? Dit is een win-win situatie want anderen helpen heeft zowel een positief effect op jou, als op de persoon die je helpt. De technologieën van tegenwoordig helpen hierbij. Blijf altijd in contact met je familie en vrienden, (video)bel ze regelmatig en vraag hoe het gaat!

  5. Blijf lekker bezig!

  En tenslotte blijf lekker bezig met dagelijkse dingen en doe vooral waar jij blij van wordt! Zo blijf je positief en gezond. Plan je dag in met tijd voor school/werk, boodschappen, etc., maar plan ook zeker wat tijd in voor rustmomenten en om de dingen te doen waar jij vrolijk van wordt en je je energie uit haalt. Dit zorgt ervoor dat je dagelijks een moment van ontspanning en ontlading hebt en het helpt je positief te blijven. Sta ook eens stil bij kleine, fijne momenten in je dag. Schijnt de zon vandaag? Ligt de tuin er mooi bij? Hoe smaakt je kopje koffie? Juist deze kleine geniet-momentjes kunnen je al een positief gevoel geven.

   

  Bekijk ons zelf bescherming artikelen hier.

  Lees andere blogs hier.

  Tips en meer over blessurebehandeling

  Recente artikelen

  This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Manage cookies