Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Team Blessurehoek - Donderdag 28 Maart 2021

  5 voordelen van de massage gun

  Waarvoor wordt een massage gun gebruikt?  

  Het effect van de massage gun is gelijk aan het effect van een normale massage. Dat is dan ook de reden dat de massage gun door professionals gebruikt wordt. Een massage gun is niet alleen geschikt voor professionals, maar is geschikt voor iedereen. Deze wordt voornamelijk voor of na het sporten gebruikt en komt goed van pas bij spierpijn.  

  Hoe werkt een massage gun? 

  De kop van de massage gun gaat snel op en neer, waardoor een vibrerend effect ontstaat. Door deze vibratie wordt de bloedcirculatie en het afvoeren van afvalstoffen verbeterd. Het wordt dus veel voor of na het sporten gebruikt. Voor het sporten om blessures te voorkomen en na het sporten om het spierherstel te bevorderen.  

  De 5 voordelen van een massage gun 

  1. Slaapritme

  Wanneer je gebruik maakt van een massage gun heeft dit een positief effect op het slaapritme. Een massage gun kan namelijk in 60 minuten zorgen voor lichaamsontspanning die gelijk staat aan 7 uur slaap.  

  2. Versoepelt spierweefsel

  Door het vibrerende effect wordt het spierweefsel versoepelt. Dit betekent dat de massage gun gebruikt kan worden als goede warming-up vóór een training en het zorgt voor herstel van de spieren ná een training. Daarnaast vermindert het gebruik van een massage gun de kans op spierkrampen.

  3. Zorgt voor het activeren van de spieren zodat ze zich sneller ontwikkelen

  De massage gun zorgt ervoor dat de spieren geactiveerd worden en zich sneller ontwikkelen. Wanneer je spieren lui zijn heeft dit weinig effect tijdens een training, dus dan doe je je oefeningen eigenlijk voor niks. Met behulp van een massage gun activeer je je spieren en profiteer je optimaal van je training.

  4. Een massage gun dient ook als hulpmiddel tegen pijn

  Een massage gun zorgt voor het losmaken en ontspannen van de spieren waardoor je soepel kunt bewegen. Het wordt dan ook vaak gebruikt bij spierspanningen en knopen bijvoorbeeld vóór het sporten,. Daarnaast is het ook te gebruiken als je last hebt van een blessure of zelfs chronische pijn in je spieren.

  5. Een massage gun heeft een positief effect op het silhouet

  De massage gun werkt in op je fascie, dit is onderhuids bindweefsel dat zich rondom de spieren en organen bevindt. Door het inwerken op je fascie zorgt de massage gun ervoor dat dit bindweefsel strakker om je spieren en organen gaat zitten. Hierdoor wordt het afvoeren van gifstoffen gestimuleerd, wordt stijfheid voorkomen en je zal er slanker uit zien. Het zorgt dus niet voor direct vetverlies, maar wel voor een strakker silhouet.  

  Waar moet je opletten tijdens het gebruik van een massage gun? 

  Bij het gebruik van een massage gun moet je rekening houden met het overmatig activeren van de spieren. Het overmatig activeren van de spieren ontstaat als de massage gun rechtstreeks op de getroffen plek wordt gebruikt. Dit kan voorkomen worden door de massage gun rondom de getroffen plek te verplaatsen en niet continu te gebruiken op dezelfde plek. 

  De verschillende kopstukken van een massage gun  

  Er zijn verschillende soorten kopstukken die op de massage gun geplaatst kunnen worden, al deze kopstukken zijn bedoeld voor verschillende lichaamsdelen.  

  1. Grote en kleine bol

  Door middel van de bolvormige opzetstukken wordt de pulserende kracht van de massage gun verdeeld over de plek waar deze gebruikt wordt. De bolvormige opzetstukken zijn dus zeer geschikt voor gebruik voor de volgende lichaamsdelen: taille, buikspieren, benen en billen.  

  2. Platte opzetstukken

  De platte opzetstukken zijn zeer geschikt voor het gebruik voor de borst, benen en buikspieren.  

  3. De vork

  De vork bestaat uit 2 punten waar de kracht gelijkmatig verdeeld wordt over de 2 punten. Deze wordt vooral gebruikt voor massages rondom de ruggenwervels en de schouders.  

  4. De pin

  De pin is puntvormig en bedoeld om druk te leggen op specifieke plekken, hierbij wordt de kracht dus niet verdeeld over een groter gebied. De punt is zeer geschikt voor het aanpakken van spierknopen en wordt ook gebruikt voor voetzolen en handpalmen.  

  De Evolve One – massage gun  

  Bij Blessurehoek.nl kan je terecht voor de Evolve One – Massage Gun van het merk Matchu Sports. De Evolve One – Massage Gun heeft 3 verschillende standen en is dus geschikt voor lichtere massages en stevigere massages. De Evolve One – Massage Gun wordt geleverd met 6 verschillende kopstukken, dit zijn: 

  • Kleine bol 
  • Grote bol 
  • Plat opzetstuk (2 uitvoeringen) 
  • De vork  
  • De pin  

  Veel massage apparaten maken een hard brommend geluid, deze Evolve One – Massage Gun is een zeer stil apparaat. Een stil apparaat is natuurlijk wel zo fijn als je wil genieten van een massage.  

  De massage gun werkt op een oplaadbare accu waardoor je dus geen last hebt van snoeren die in de weg zitten.  

  De Evolve One Massage gun is nu afgeprijsd van 149,95 naar 99,95. 

   

  Evolve One - Massage Gun

  Evolve One Massage Gun

  ✓ Geschikt voor stevigere en lichtere massages

  ✓ Zeer stil apparaat met oplaadbare accu

  ✓ Voor 15:00 besteld, volgende werkdag in huis

   

  Tips en meer over blessurebehandeling

  Recente artikelen

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »